Mázas Főzőedény

18 450 Ft (18 450 Ft/db) tartalmaz 27% áfát, nem tartalmazza a szállítási díjat.

Kiválóan alkalmas káposztás ételek, egytálételek, csülkök, raguk, sültek készítésére.

Raktáron

Cikkszám: LCW-00001 Kategóriák: , , Címke: Kérdésed van a termékről?

Mázas Főzőedény

Kiválóan alkalmas káposztás ételek, egytálételek, csülkök, raguk, sültek készítésére.

A mázas főzőedény anyagának köszönhetően egyenletesen adja le azt a hőt, amit magába szív, ezért az edény belsejébe sugárzott hő az őt körülvevő ételt egyenletesen járja át, megőrizve a benne készített étel alapanyagainak ízvilágát és zamatát.

A nem rendeltetésszerű használat következményeiért (törés, repedés stb.) felelősséget nem vállalunk.

Használati utasítás:

A mázas főzőedény használata előtt figyelmesen olvasd el a használatra vonatkozó utasítást (További információk fülre kattintva), és nézd végig az oktatóvideót (Videó fülre kattintva).

Fontos:

A Mázas Főzőedény kézműves termék, ezért a súlya és mérete egyes daraboknál eltérő lehet.

  • Anyag: mázas agyag
  • Átmérő: 22 cm
  • Szélesség füllel együtt: 29 cm
  • Magasság fedő nélkül: 15 cm
  • Magasság fedővel együtt: 20 cm
  • Űrtartalom: 5 l
  • Súly: 2.750 g

Tartalma:

1 darab Mázas Főzőedény

Mázas Főzőedény

Használati utasítás:

A mázas főzőedény használható gáz- és villanytűzhely sütőjében, gázlángon láng elosztóval, faszenes parázs fölött, kemencében, gömbbe grillekben, gáz üzemelésű grillekben, sparhelten fokozatos felmelegítéssel, maximum 260°C-ig.

Gáz- és villanytűzhely sütője, grillek:

A mázas főzőedényt mindig hideg sütőbe, és hideg sütőrácsra tegyük, majd fokozatosan melegítsük fel a kívánt sütési hőmérsékletre.

Gáztűzhely:

A mázas főzőedény gáztűzhelyen történő használatakor kötelező a láng elosztó használata. Erre azért van szükség, mert kizárólag a láng elosztó alkalmazásával tudjuk biztosítani az egyenletes hő elosztást, ami ahhoz kell, hogy az edény ne repedjen meg a hirtelen hőhatástól. Az edényt gáztűzhelyen láng elosztón, fokozatosan melegítsük fel a kívánt sütési hőmérsékletre.

Sparhelt:

A mázas főzőedény sparheltben is használható sütésre és főzésre. A mázas főzőedényt ebben az esetben is fokozatosan melegítsük fel a kívánt sütési hőmérsékletre.

Nyílt láng:

A mázas főzőedényt nyílt lángon használni szigorúan tilos! Nyílt láng használatához speciális, edény alá helyezett fém hő elosztó lemez lehet a megoldás.

Hűtés:

A forró mázas főzőedényt tilos hirtelen lehűteni.

A mázas főzőedényt felmelegítése után tegyük fadeszkára, hőálló alátétre vagy száraz hófogó ruhára.

Tisztítás:

A mázas főzőedényt első használat előtt, valamint minden használat után meleg mosószeres vízzel mossuk el, öblítsük ki, és töröljük szárazra.

Ne használjunk súroló szereket, fém dörzsit, valamint további karcosodást okozható eszközöket.

Mosogatógépben nem mosható!

Érdekelhetnek még…

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!